ROY UYTTENBOOGAART, ACCOUNTMANAGER SALES BIJ GIETERIJ DOESBURG

“Mijn dag is altijd anders.”

Bij Gieterij Doesburg werken we met een enthousiast team aan ons gezamenlijke doel: het leveren van hoogwaardige gietijzeren componenten. Dat doen we al 125 jaar. We stellen ons team graag aan je voor en daarom spreken we deze week Roy Uyttenboogaart. Als Accountmanager Sales is hij verantwoordelijk voor klanten die gietstukken of plug en play-onderdelen rechtstreeks van onze Gieterij afnemen.

Voordat Roy 5,5 jaar geleden bij de Gieterij begon, werkte hij in de meubelbranche. Nu zit hij helemaal op zijn plek. “Mijn vorige functies waren toch een stuk minder technisch. Dan mis je die uitdaging en die vind ik hier wel. Wij maken natuurlijk onderdelen voor de auto-industrie en daardoor heb ik ook veel met verschillende automerken te maken. Aangezien ik gek ben op auto’s, sluit dat erg aan bij mijn interesses.” Wat Gieterij Doesburg precies kan betekenen voor klanten, daar is Roy heel duidelijk in: “We leveren gewoon maatwerk. Laatst kregen we een specifieke vraag van een grote klant. Dan maken we echt iets wat precies bij hen past, van begin tot eind. Als ik dan een vrachtauto van dat merk tegenkom, weet ik dat ons onderdeel op het motorblok is vastgeschroefd. Dan ben ik zo ontzettend trots.”

Veel klanten in de auto-industrie, betekent veel klanten in Duitsland. In “normale” tijden zou Roy dan ook veel onderweg zijn. Nu gaat dat toch iets anders: “Klantbezoeken zijn op dit moment nu eenmaal lastig en dat is jammer want dat is toch een leuk onderdeel van mijn functie. Maar ook daar vind je wel weer oplossingen voor.”

Een dag als Accountmanager Sales…

“is altijd anders,” lacht Roy. “Ik heb regelmatig telefonisch contact met mijn klanten. We praten dan over thema’s of aanvragen die voor langere tijd spelen. Het kan ook voorkomen dat het gaat om een acuut vraagstuk, waarbij die klant meteen antwoord nodig heeft. Op dit moment ben ik naast mijn standaard werkzaamheden ook verantwoordelijk voor een stukje planning en stuur ik de binnendienst aan. Oh ja, soms val ik ook nog een dagje in bij de expeditie. Zoals ik al zei: mijn dag is altijd anders. We werken in een klein team en hebben allemaal veel vrijheid in ons werk, maar bij vrijheid komt ook verantwoordelijkheid kijken. Dat hebben we best goed voor elkaar.”

Werken bij Gieterij Doesburg betekent…

“afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid. Zelfstandigheid is ook heel erg belangrijk. Als je op zoek bent naar een werkgever die je precies op een lijstje zet wat je op een dag moet doen, dan moet je niet bij Gieterij Doesburg zijn. Hier moet je je eigen boontjes kunnen doppen. Je moet zelf kunnen bepalen wat je nú moet gaan doen en wat even moet en kan wachten. Ik vind dat echt prettig werken. Ik kan zelf bepalen wat ik wanneer doe, als het uiteindelijke resultaat maar goed is natuurlijk.”

En dan na het werk…

“schrijf ik scripts voor films, als hobby. Het script waar ik nu mee bezig ben gaat toevallig wel over auto’s, dus het laat me niet helemaal los”, lacht Roy. “Het gaat over de eerste elektrische auto die harder gaat dan 100km per uur, dat was 120 jaar geleden een felle strijd tussen een Belg en een Fransman. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb vier kinderen en ik zit op dit moment midden in een verhuizing. Dus heel veel tijd over heb ik niet. Dat komt wel weer een keer.”